Nieuwsbrief Nr. 4
  (september 2012)

OPEN DAG
| Open rouwkamers | Gedichtenpad | Brasserie | Bloemenwinkel | Programma


OPEN DAG de verbouwing is af!


Op 29 september organiseert de begraafplaats haar Open Dag.
Met een gevarieerd programma bieden wij u de gelegenheid kennis te nemen van de resultaten van de verbouwing. Klik hier voor het programma .
 
Het zijn spannende maanden geweest. Zou de verbouwing binnen een redelijke termijn klaar zijn? Wel, het is zover: de werkzaamheden aan de gebouwen zijn achter de rug. We zijn er trots op dat we u met de verbouwing een belangrijke verbetering en uitbreiding van  de dienstverlening kunnen bieden. Onze service is eigentijds en breed. Met deze Nieuwsbrief informeren wij u kort over de verschillende onderdelen van de verbouwing.*    

Wat was ook al weer de bedoeling?
We wilden verschillende zaken verbeteren en een aantal nieuwe mogelijkheden creëren. Verbeterd is de uitgang van de kapel en de condoleanceruimte: een brede houten vlonder leidt vanuit deze ruimtes naar de begraafplaats. Verbeterd is ook de condoleanceruimte zelf: groter met nieuw smaakvol meubilair.


U kunt nu direct via de nieuwe condoleanceruimte over de vlonder naar de begraafplaats.

Architect Jules Zwijssen heeft de verbouwing op zich genomen en Heleen Horsten van Mooi Binnen interior design heeft alle ruimtes op stijlvolle wijze ingericht.

Er zijn op de plaats van de vroegere kantoorruimtes twee rouwkamers gekomen die 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn. Dit is echt een bijzondere uitbreiding van de dienstverlening, uniek voor Amsterdam.

Het kantoor, met de publieksbalie, is verplaatst naar de andere kant van de hoofdingang, daar waar voorheen opslagruimtes en werkplaatsen waren. Op deze manier is er een ruimtelijke scheiding ontstaan tussen de uitvaartruimtes en het kantoor met de informatiebalie. Deze scheiding getuigt van piëteit voor de uitvaartplechtigheden.

Ook nieuw is de brasserie naast de kantoorruimte aan de straatkant. Deze brasserie is zowel toegankelijk voor bezoekers van de begraafplaats als voor het publiek van buiten. In een zijruimte van het café opent bloemenwinkel “TOF” haar deuren vanaf 29 september.

De verbouwing heeft veel van uw geduld gevraagd. U hebt het gegeven! Ook hebt u begrip getoond voor de overlast die een verbouwing nu eenmaal met zich meebrengt. Wij danken u daarvoor zeer. U zult zien dat uw geduld en begrip niet voor niets zijn geweest!

Met bijzonder veel genoegen nodigen wij u uit om op de Open Dag onze vernieuwde begraafplaats te bezoeken. De Open Dag vangt aan om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Onze Mirjam Wiersma -van Tooren heeft met veel inzet en met medewerking van een overleggroep van vrijwilligers een mooi programma in elkaar gezet.

Het staat u natuurlijk vrij om deze middag te komen kijken op het tijdstip dat u schikt, los van het programma. Medewerkers en vrijwilligers van de begraafplaats staan klaar om u op de hopelijk zonnige zaterdagmiddag 29 september te verwelkomen.

* Veel meer over de achtergrond en opzet van de verbouwing kunt u lezen op: Informatie over de verbouwing.


OPEN DAG
| Open rouwkamers | Gedichtenpad | Brasserie | Bloemenwinkel | Programma

Overzicht van alle nieuwsbrieven >

 
   
         

      © 2012 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina